Díjak

Ügyvédi díjak

Irodánk különösen nagy gondot fordít a költségek kiszámíthatóvá tételére, arra, hogy a megbízás aláírásakor a megbízó tisztában legyen az általa választott szolgáltatás árával. Ez nem csak az ügyvédi munkadíjról való előzetes tájékoztatást jelenti, hanem igyekszünk előre vázolni a várható költségeket is.
Ügyfeleink igényeitől, valamint az ügy sajátosságától függően óradíjas, illetve egyes feladatokra meghatározott fix díjas alapon egyaránt nyújtunk jogi szolgáltatást.

Nagy perértékű bírósági eljárások esetében ügyvédi munkadíjunk egy része a perérték meghatározott százalékában kerül megállapításra. Óradíjban történő megállapodás esetén ügyfeleinket előzetesen tájékoztatjuk a feladat elvégzéséhez előreláthatóan szükséges időtartamról.

A munkadíj nem foglalja magában a megbízás teljesítésével kapcsolatos készkiadásainkat, melyeknek várható mértékét a megbízás létrejöttekor szintén közöljük ügyfelünkkel.
Vannak olyan ügyfajták, amelyeknél nem a munkára fordítandó munkaóraszám az irányadó, hanem az ügy ellátásához kapcsolódó felelősség miatt az ügy tárgyának értéke. Ezekben az esetekben a munkadíj a megbízás tárgyául szolgáló vagyontárgy értékének meghatározott százaléka.

Szerződések megkötésénél általában a szerződés tárgyának értéke alapján határozható meg az ügyvédi munkadíj, melyről ügyfeleinket a megbízás létrejöttét megelőzően előzetes konzultáció során tájékoztatjuk.

Dr. Tóth Norbert © 2022 Minden jog fenntartva